Openbaar groen


We wonen allemaal graag in een kern of wijk waarin we ons thuis voelen. In een kern/ wijk die groen, schoon en veilig is. 

Natuur is belangrijk en verdient bescherming. We realiseren ons dat ruimte schaars is.  Daarom blijven we kritisch kijken wat haalbaar en realistisch natuurbeleid is, met een juiste balans tussen wonen, ondernemen en recreatie. We willen meer groene plekken met bomen en planten in de kernen. Een stenen omgeving is al snel opgefleurd met vergroening, een struik of plantenbak. We zorgen we voor een omgeving die klimaatbestendiger en koeler is. Bij het onderhoud van groen werken we zoveel mogelijk samen met inwoners. Initiatieven van bewoners en organisaties om de eigen straat of buurt te vergroenen en onderhouden moedigen we aan.

Onze groene openbare ruimte biedt veilige uitlaatplekken voor mens en dier. Zwerfvuil, vuilnis rondom afvalcontainers, graffiti en andere overlast wordt aangepakt.  Vernielingen worden snel hersteld. De kosten hiervan worden verhaald op de veroorzaker.