VVD Oude IJsselstreek rijkt Liberale Pluim uit aan Bart Bresser uit Gendringen

Volgens de fractie van VVD Oude IJsselstreek verdient Bart deze pluim met name voor zijn inzet om de Grotestraat in Gendringen levendig te houden. Met zijn gedrevenheid, betrokkenheid en initiatieven zet Bart net een stapje extra en weet hij daarmee anderen te inspireren om samen met hem de directe leefomgeving te verbeteren.

© VVD Oude IJsselstreek

Bart Bresser is met zijn  bloemenzaak Bresser Bloemen een bekendheid in Gendringen. In 2019 is hij door toenmalig burgermeester Otwin van Dijk benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten als ondernemer, en als het voorbeeld dat hij met al zijn maatschappelijke activiteiten is. Bart doet dus veel meer dan ondernemen. Hij is voorzitter van de ondernemersvereniging in Gendringen en zet zich in voor diverse activiteiten en festiviteiten in het dorp zoals het welbekende Preuvement.

Volgens de fractie van VVD Oude IJsselstreek verdient Bart deze pluim met name voor zijn inzet om de Grotestraat in Gendringen levendig te houden. Met zijn gedrevenheid, betrokkenheid en initiatieven zet Bart net een stapje extra en weet hij daarmee anderen te inspireren om samen met hem de directe leefomgeving te verbeteren. In gesprek met Bart komt al snel het enthousiasme naar voren dat in hem zit, voor zijn vak en voor zijn dorp. Bart is een echte verhalenverteller en gebruikt zijn bedrijf en de bloemen om de verbinding te zoeken.

De Liberale Pluim is een blijk van waardering van de VVD voor een inwoner, ondernemer of initiatief die op een onderscheidende manier bijdraagt aan de verbetering van de leefomgeving en zich kenmerkt door de dingen met lef anders te doen dan anderen. In dit geval maakt Bart met bloemen en groen zelfs letterlijk een mooiere plek van het centrum in Gendringen. Hij benadrukt dat hij dit alleen nooit had kunnen realiseren. Bart ziet deze pluim dan ook als blijk van waardering voor alle vrijwilligers die zich samen met hem inzetten voor Gendringen.