“Samen voor meer woningen”. Voor #1 Rens is en blijft wonen de komende jaren prioriteit nummer 1.

Als lokale VVD fractie zijn we volop actief met de voorbereidingen op de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Voor ons de mooiste periode van het jaar. In ons programma (link) staat wat wij de komende jaren voor jullie willen gaan doen. Minstens zo belangrijk zijn de mensen die dat daadwerkelijk moeten gaan doen, en daarbij hun persoonlijke voorkeuren en prioriteiten. Daarom stellen wij graag onze hele lijst uitgebreid voor. Vandaag is het de beurt aan de lijsttrekker; Rens Spijkers.


Als laatste van de lijst mag ook jij je even voorstellen:

Ik ben Rens Spijkers, geboren en getogen in Varsseveld. In het dagelijks leven werkzaam als douane specialist bij Pincvision in Doetinchem. En ik heb al ruim 3 jaar ervaring als gemeenteraadslid, sinds juli vorig jaar ook als fractievoorzitter.

Waar komt je interesse in de lokale politiek vandaan?

Politiek is natuurlijk de plek bij uitstek om lokaal actief en maatschappelijk betrokken te zijn. Want alle lokale thema’s komen bij ons voorbij. Mijn interesse komt denk ik vooral voort uit mijn vooropleiding bestuurskunde en de betrokkenheid die ik heb meegekregen van mijn vader die als sinds jaar en dag ambtenaar is bij de gemeente Oude IJsselstreek. De belangrijkste reden om actief te worden is natuurlijk vooral de overtuiging dat ik een verschil kan maken. Maar wij hebben natuurlijk ook een fantastische gemeente en een erg leuke gemeenteraad. De betrokkenheid bij onze raadsladen is erg groot, we maken dan ook aardig wat vergaderuurtjes en die zijn zelden saai. 

Wat is het grote doel voor de komende 4 jaar?

Mijn belangrijkste missie is het zo goed mogelijk vertegenwoordigen van de zwijgende meerderheid. In het bijzonder heb ik daarbij vooral oog voor mijn eigen leeftijdsgroep. Want de afstand tussen deze groep en de lokale politiek is veel te groot geworden, en ik merk dat wij als politiek daar last van hebben. In het bijzonder heb ik daarbij natuurlijk vooral oog voor mijn eigen leeftijdsgroep, eind twintigers en jonge dertigers. De afstand tussen deze groep en de lokale politiek is veel te groot geworden.

Waarom is dat zo belangrijk? 

De betrokkenheid van onze inwoners geeft een extra dimensie aan de discussie, en het komt de besluitvorming en de draagkracht altijd ten goede. Voor de politiek is het misschien wel een geluk bij een ongeluk dat er nu wel een onderwerp is dat enorm leeft bij onze inwoners, namelijk het gebrek aan woningen. De uitdaging is groot, maar met de betrokkenheid van onze inwoners is het ook zeer motiverend om hiermee aan de slag te gaan. Daarom is en blijft wonen de komende jaren echt prioriteit nummer 1.

“Samen voor meer woningen”


Hoe denk jij dat een bijdrage te kunnen leveren aan de lokale politiek in de Oude IJsselstreek?
De VVD is een echte bestuurderspartij en daar voel ik mij volledig thuis. Dat betekent dat we niet domweg roepen ‘in het wilde weg’. Maar altijd zo goed mogelijk ons gemeenschappelijk belang in het oog houden. Altijd vanuit de inhoud op zoek naar de verbindingen, want alle samen kunnen we als lokale politiek echt iets bereiken. We zijn ervan overtuigd dat we het als gemeente helemaal niet zo slecht doen. En we kijken zeer optimistisch naar de toekomst, ondanks alle uitdagingen die zeker op ons afkomen. Daarom ook ons motto voor deze verkiezingen. OIJ blijft goed, wordt beter.