Jan Spronk, #2 van onze lijst, gaat zich inzetten voor verkeersveiligheid, en wil vrachtverkeer in de dorpskernen beperken.

Als lokale VVD fractie zijn we volop actief met de voorbereidingen op de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Voor ons de mooiste periode van het jaar. In ons programma (link) staat wat wij de komende jaren voor jullie willen gaan doen. Minstens zo belangrijk zijn de mensen die dat daadwerkelijk moeten gaan doen, en daarbij hun persoonlijke voorkeuren en prioriteiten. Daarom stellen wij graag onze hele lijst uitgebreid voor. Vandaag is het de beurt aan onze (qua enthousiasme) jonge hond: Jan Spronk.


Jan, vertel een wat over jezelf:

Ik woon in Silvolde met Tineke en onze witte herdershonden Donna en Sky.  Mijn hobby is golf. En ik ben werkzaam bij ABNAMRO als financieel specialist in het financieren van commercieel vastgoed. Die achtergrond komt in de politiek ook nog weleens goed van pas.

Waarom ben je de politiek in gegaan?

Politiek heeft mijn interesse. Ik wil graag mijn kennis en ervaring inzetten voor een betere versie van de gemeente Oude IJsselstreek. Op deze manier doe ik iets terug voor de gemeente en de omgeving waar ik met heel veel plezier al 22 jaar woon.

Jan, met welke onderwerpen ga jij de komende periode aan de slag?

Mijn speerpunt is minder vrachtverkeer in onze woonkernen.  Uitsluiten waar mogelijk, veilig gedogen als het qua bestemming niet anders kan. Maar ik wil me ook op andere manieren inzetten voor veiligheid in onze kernen. Daarnaast wil ik vooral toezien op een verstandige besteding van de financiën. De gemeente Oude IJsselstreek werkt met een begroting van meer dan EUR 100 miljoen. Dit is geld van en voor de inwoners. Dit is het beleidsterrein waarbij ik wil toezien op een verstandige besteding.


“Voor veilig wonen” 

Welke doelgroep binnen onze gemeente spreekt jou het meest aan, wie wil jij de komende 4 jaar vertegenwoordigen?

Ik wil graag alle inwoners van onze gemeente vertegenwoordigen. Voor hen wil ik bereikbaar zijn en met hen wil ik contact onderhouden om het geluid van de inwoners mee te nemen naar de gemeenteraad. Dus ik wil graag een echte volksvertegenwoordiger zijn. Maar ik heb daarnaast ook wel een zwak voor de ondernemers, zeker in deze tijden. De ondernemers spreken mij in het bijzonder aan omdat ik ook in mijn beroep hier veel contact met en ervaring mee heb opgedaan.

Laatste vraag Jan, hoe denk jij dat je de belangrijkste bijdrage kunt leveren aan de lokale politiek in onze gemeente? 

Met mijn ervaring op het gebied van financiën en met ook mijn gezond boerenverstand wil ik de belangen van alle inwoners behartigen. Ik ben een verbinder en geloof in samenwerken. Alleen kun je veel maar samen met andere (politiek actieve) inwoners bereik je meer.