“Verstandige financiële keuzes, daar sta ik voor” #4 Jos Sluiter

Als lokale VVD fractie zijn we volop actief met de voorbereidingen op de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Voor ons de mooiste periode van het jaar. In ons programma (link) staat wat wij de komende jaren voor jullie willen gaan doen. Minstens zo belangrijk zijn de mensen die dat daadwerkelijk moeten gaan doen, en daarbij hun persoonlijke voorkeuren en prioriteiten. Daarom stellen wij graag onze hele lijst uitgebreid voor. Vandaag is het de beurt aan het geweten en de ervaring van de fractie, Jos Sluiter.


In deze rubriek vraag is zelfs van jou om je nog even voor te stellen Jos:

Mijn naam is Jos Sluiter. Ik ben woonachtig in het mooie Ulft. En ik heb 3 kinderen en 4 kleinkinderen. Ik heb al aardig wat politieke ervaring binnen deze gemeente. Nog even een uitstapje gemaakt naar de provincie. Daarnaast ben ik nog een raadsperiode wethouder geweest.

Voor welke onderwerpen maak jij je sterk?

Vanuit mijn achtergrond ligt mijn hart bij het midden- en kleinbedrijf. Zij zijn de aanjagers van de lokale economie, ze zorgen voor banen en ondersteunen de samenleving. Door de corona uitbraak hebben veel van deze ondernemers het ongelooflijk zwaar. Daar waar het kan verdienen deze mensen nu echt de steun van de politiek. Daarnaast maak ik me ook sterk voor de lokale sport-, kunst- en cultuursector. Dit is de binding van onze samenleving.

Hoe denk je dan dat wij het verschil kunnen maken Jos?

Ook als gemeente kun je niet meer geld uitgeven dan er binnenkomt. We geven belastinggeld uit en dat moet zorgvuldig gebeuren. Bij nieuwe investeringen kijken we verstandig wat het betekend voor onze toekomst. We houden de lokale lasten laag door onze taken op een zuinige, maar effectieve manier uit te voeren. Zo blijft het leven in de Oude IJsselstreek voor al onze inwoners en ondernemers betaalbaar.

“Verstandige financiële keuzes”


Hebben we dan nog een onderwerp gemist?

Veel inwoners voelen zich niet goed vertegenwoordigd. Daar moeten we echt iets aan doen. Door een luisterend oor te zijn, en daarnaast onze inzet en betrokkenheid te tonen moeten we dat herstellen. Dan is het dus vooral belangrijk dat we logische keuzes maken die we ook goed kunnen uitleggen.