“Alleen ga je sneller, samen kom je verder”. Zo stelt #5 Jan Hordijk, politicus met bestuurderservaring.

Als lokale VVD fractie zijn we volop actief met de voorbereidingen op de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Voor ons de mooiste periode van het jaar. In ons programma (link) staat wat wij de komende jaren voor jullie willen gaan doen. Minstens zo belangrijk zijn de mensen die dat daadwerkelijk moeten gaan doen, en daarbij hun persoonlijke voorkeuren en prioriteiten. Daarom stellen wij graag onze hele lijst uitgebreid voor. Vandaag is het de beurt aan onze verrassing uit de hoge hoed, Jan Hordijk.

We beginnen altijd hetzelfde, stel jezelf eens voor:

Mijn naam is Jan Hordijk, kandidaat raadslid voor de komende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Ik woon samen met mijn vrouw Fredie in het mooie Westendorp. Ik heb 33 jaar bij de Rabobank gewerkt in diverse functies. Daarnaast ben ik maarliefs 16 jaar raadslid geweest in Nieuwerkerk aan den IJssel en de gemeente Zuidplas. In 2014 werd ik wethouder in dezelfde gemeente.

Dat is een heel behoorlijke politieke historie Jan, vertel eens wanneer dat begon?

Al erg jong vond ik de politiek maar wat interessant. Ik vermoed zelfs dat het in het bloed zit want mijn opa was ooit nog eens één van de oprichters van de VVD in Nieuwerkerk aan den IJssel. 

En met welke onderwerpen zou je in de Oude IJsselstreek aan de slag willen?

Ruimtelijke ordening, wonen en financiën spreken mij enorm aan. Wonen is ook een onderwerp dat ik op dit moment nog in mijn portefeuille heb, als nu nog actief wethouder in Zuidplas. Hier werk ik o.a. aan de bouw van een nieuwe stad. Wonen is een grondrecht en het is heel belangrijk dat er woningen zijn voor iedereen, ook sociale huurwoningen. Ik zou graag extra aandacht willen geven aan de woningmarkt. Hoe kun je iedereen zowel jongeren als ouderen en mensen met een iets grotere maar ook een kleinere beurs zoveel mogelijk bedienen, passend bij het karakter van de gemeente Oude IJsselstreek.

Slotvraag; hoe ga jij het verschil maken?

Politiek is van iedereen. Door mijn ervaring als raadslid en acht jaar wethouderschap heb ik geleerd dat je alleen misschien sneller gaat maar samen verder komt. Samen werken aan een betere toekomst.

“Alleen ga je sneller, samen kom je verder”