“Verdienmodel Voor Duurzaamheid, dat is de komende jaren mijn sleutel tot succes”. Zo blikt #6 Otto Willemsen optimistisch vooruit op zijn eerste raadsperiode.

Als lokale VVD fractie zijn we volop actief met de voorbereidingen op de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Voor ons de mooiste periode van het jaar. In ons programma (link) staat wat wij de komende jaren voor jullie willen gaan doen. Minstens zo belangrijk zijn de mensen die dat daadwerkelijk moeten gaan doen, en daarbij hun persoonlijke voorkeuren en prioriteiten. Daarom stellen wij graag onze hele lijst uitgebreid voor. Vandaag is het de beurt aan een bekende naam in gemeenteland. 2 woorden, Achterhoek en duurzaamheid, ik heb het over Otto Willemsen.


Otto, veel mensen kennen je al, toch wil ik beginnen met een voorstelrondje:

Ik ben geboren op een boerderij in Terborg. Na mij studie land-, water- en milieubeheer, en bedrijfskunde in Nijmegen heb ik 10 jaar voor Nefit en Bosch gewerkt. Daarna was ik 10 jaar zelfstandig op het gebied van duurzaamheid en economie. Momenteel werk ik bij de gemeente Bronckhorst aan de energietransitie en de omgevingswet. Ik geniet op mijn racefiets volop van ons mooie gebied en ben lokaal ook goed bekend. Ik woonde 15 jaar in Varsseveld en momenteel woon ik in het buitengebied van Netterden. 

En je hebt al aardig wat politieke bagage, vertel?

Ik ben momenteel fractievoorzitter bij Waterschap Rijn en IJssel namens het bedrijfsleven. Ik heb de politiek altijd met interesse gevolgd. In 2015 was er een VVD duurzaamheidscongres. Daar ben ik toen naartoe geweest en direct lid geworden. De liberale gedachte in combinatie met duurzaamheid spreekt mij aan. Binnen de VVD is er een werkgroep Liberaal groen die ook al een tijd volg. 

Wat is je favoriete onderwerp waarmee je als raadslid aan de slag zou willen gaan?

Duurzaamheid is mijn favoriet. Duurzaamheid is voor mij fit voor de toekomst zijn. Dit betekent duurzame energie, circulaire businessmodellen en grondstoffen en een deels zelfvoorzienende regio. Dit betekent ook toekomst voor onze mooie maakindustrie met de vele familiebedrijven en een gezonde agrarische sector. Grootschalig waar het kan, en natuurinclusief waar het moet. Als onze regio floreert dan zal het economisch goed gaan, dan blijft er werkgelegenheid, en moeten we nog meer woningen bouwen. Zo houden we alle voorzieningen op een goed niveau, denk bijvoorbeeld aan winkels, zorg, horeca, scholen.

Dat is nogal wat. En hoe denk je dat jij hier het verschil mee kan maken?

Vooral door gewoon nuchter te blijven en het boerenverstand te gebruiken. Samen maken we het nog mooier en gaan we voor een Verdienmodel Voor Duurzaamheid. Daarnaast heb ik kennis van de omgevingswet, duurzaamheid, energietransitie, industrie ervaring, en een groot netwerk.
“Verdienmodel Voor Duurzaamheid”

“Verdienmodel Voor Duurzaamheid”


Nog een nabrander?
Kies lokaal altijd landelijk. Er komen steeds meer grensoverschrijdende onderwerpen op ons af. Duurzaamheid is daar natuurlijk een mooi voorbeeld van. Met een landelijke partij én een lokaal betrokken en bevlogen team kun je in mijn ogen meer bereiken!