“De gemeente waar ik mij thuis voel is een gemeente die luistert naar haar inwoners en zorgt voor een prettige en veilige omgeving voor iedereen.” #7 Thea Teunissen-Sticker

Als lokale VVD fractie zijn we volop actief met de voorbereidingen op de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Voor ons de mooiste periode van het jaar. In ons programma (link) staat wat wij de komende jaren voor jullie willen gaan doen. Minstens zo belangrijk zijn de mensen die dat daadwerkelijk moeten gaan doen, en daarbij hun persoonlijke voorkeuren en prioriteiten. Daarom stellen wij graag onze hele lijst uitgebreid voor. Vandaag is het de beurt Thea Teunissen-Sticker, onze kritische noot binnen de fractie en als enige vrouw bij de eerste 8 dé troef voor de diversiteit in de fractie.

Dag Thea, zoals in de meeste interviews gebruikelijk is, begin eens jezelf voor te stellen:

Mijn naam is Thea Teunissen-Sticker. Ik woon samen met mijn man Geert in het mooie Silvolde, waar ik al mijn gehele leven woonachtig ben. Daarnaast ben ik moeder van twee volwassen kinderen. Sinds eind 2020 ben ik assistent van de VVD-fractie van de gemeente Oude IJsselstreek. Hiervoor heb ik jarenlang voor de klas gestaan en heb ik mijn eigen onderneming gehad in de onderwijssector.

Wat trekt jou het meest aan in de lokale politiek?

Mijn interesse in de lokale politiek haal ik uit de gewone alledaagse dingen die te maken hebben met de leefomgeving in mijn buurt, dorp, gemeente. Want dat zijn de onderwerpen die direct van invloed zijn op ons dagelijks leven en welzijn. Dan denk ik vooral aan veiligheid en leefomgeving.

Dan maak je al een bruggetje naar de onderwerpen, want bij welke onderwerpen voel jij je het meest betrokken?

De komende jaren staat de Oude IJsselstreek voor veel uitdagingen. Denk aan voldoende woningen voor starters én ouderen, de energietransitie, een veilige leefomgeving met zorg voor elkaar. De besluiten die over deze thema’s genomen gaan worden, kunnen van grote invloed zijn op uw en mijn leven. Dus vooral de leefomgeving en veiligheid van onze inwoners. Ik ben actief als commissielid van FL (fysieke leefomgeving). De fysieke leefomgeving staat voor dat wat je ziet, voelt en ruikt. Dat zijn bijvoorbeeld gebouwen, wegen, parken, lucht, sloten, rivieren, bossen enzovoort.

Hoe denk je de komende vier jaar een belangrijke bijdrage aan onze gemeente te kunnen leveren?

Door te luisteren naar de inwoners en hun wensen/ behoeften en mee te nemen in de nieuwe beleidsplannen van de gemeente. Mede te zorgen voor de broodnodige openheid van de gemeente in haar plannen en beleid richting haar inwoners, waarbij het gebruik van begrijpelijke taal noodzakelijk is. 

“Voor een begrijpelijke gemeente”


Waarom hecht je zoveel waarde aan die begrijpelijke taal?

Het is belangrijk dat de gemeente naast haar inwoners gaat staan. Alleen samen kunnen we alle uitdagingen oplossen. Openheid en begrip is hierbij een vereiste en alleen mogelijk als de geschreven of gesproken taal die hierbij gebruikt wordt voor alle partijen helder en duidelijk, dus begrijpelijk is. Daar wil ik mij de komende jaren voor inzetten.