“Ik wil de jeugd vertegenwoordigen omdat ik merk dat deze groep geen stem heeft in onze gemeenteraad.” Aldus #8 Morris van Dee

Als lokale VVD fractie zijn we volop actief met de voorbereidingen op de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Voor ons de mooiste periode van het jaar. In ons programma staat wat wij de komende jaren voor jullie willen gaan doen. Minstens zo belangrijk zijn de mensen die dat daadwerkelijk moeten gaan doen, en daarbij hun persoonlijke voorkeuren en prioriteiten. Daarom stellen wij graag onze hele lijst uitgebreid voor. Vandaag is het de beurt aan onze frisse blik, en noodzakelijke ondersteuning bij website en socials, Morris van Dee.


He Morris, binnen de fractie kennen we je al even, maar de rest van de VVD leden misschien nog iets minder. Stel jezelf eens voor.

Ik ben Morris van Dee, 17 Jaar. Geboren en getogen in Netterden, ik studeer bedrijfskunde aan de Han in Arnhem daarnaast ben ik een van de oprichters van de Euregio youth. 

En vertel eens waar je interesse in de politiek vandaan komt?

Op de middelbare school kwam ik er tijdens de maatschappijleer lessen achter hoe leuk en interessant politiek is. Het leuke aan lokale politiek is dat je erg betrokken bent met je eigen buurt en gemeenschap. Je inzetten voor je eigen wijk of bijvoorbeeld je voetbalteam. Hoe gaaf is dat?

Wat zou je dan in onze gemeente willen veranderen?

Het onderwerp dat mij het meest bezig houdt is een eigenlijk een heel erg groot onderwerp, namelijk de toekomst van de Oude IJsselstreek. Want in de gemeente zie ik veel vergrijzing en winkelstraten die leger en leger worden. Kortom een gemeente die naar mijn mening steeds minder bruist en daar wil ik wat aan gaan doen. 

Welke doelgroep spreekt jou het meest aan, wie wil jij vertegenwoordigen?

Ik wil de jeugd vertegenwoordigen omdat ik merk dat deze groep geen stem heeft in onze gemeenteraad. De gemiddelde leeftijd van de raadsleden is vrij hoog, en ik voel mij niet vertegenwoordigd. Ik ben voor diversiteit. Tijd voor vernieuwing, tijd voor de jeugd.

"Voor de jeugd, met de jeugd"

We hebben al een mooi beeld gekregen Morris. Nog een nabrander?

Nou, ik denk dat ik een goede bijdrage kan leveren aan de gemeenteraad door een groep te vertegenwoordigen die nu niet vertegenwoordigt word in de raad. 21% van de mensen in de gemeente is onder de 19 jaar, de gemeenteraad hoort een goede afspiegeling van de samenleving te zijn maar 0% van de raad is onder 30 dit kan niet en ik wil daar verandering in brengen. Dat kan ik niet genoeg benadrukken.