"Nieuwe wegen bewandelen is leuk"

Raadslid worden in de gemeente Oude IJsselstreek iets voor u? Er is maar een manier om hier achter te komen. Zo heb je ook leren lopen en fietsen; "Gewoon doen"

© bemoeialgezocht.nl

"Ik heb mij 4 jaar geleden zonder ervaring gemeld bij de VVD-fractie. Ik begreep er weinig van en kwam terecht in een nieuwe wereld. Maar nieuwe wegen bewandelen is leuk. Met gezond boerenverstand kom je een heel eind. Het stellen van een vraag is belangrijker dan het geven van je mening.

Ik raakte enthousiast. Begon te begrijpen hoe “het spel” in elkaar steekt. Ik werd fractie assistent en in een raadsvergadering beëdigd. Mocht commissievergaderingen bijwonen en meepraten. Je gaat afspraken begrijpen die zijn gemaakt voor een ordelijk verloop van vergaderingen. Ik snap nu dat het niet gaat om gelijk krijgen, maar om een meerderheid te vinden voor je standpunt.

Ben voorzitter geworden van de auditcommissie. Heb via de VVD enkele opleidingen gevolgd en ben actief geweest als voorzitter van het bestuur van VVD Achterhoek. Na deze periode van voorbereiding stel ik mijn maart 2022 verkiesbaar als raadslid van de VVD-fractie." Aldus Jan Spronk die aangeeft hoe je jezelf in een zeer korte tijd erg belangrijk en onmisbaar kunt maken in de lokale politiek.