Rens Spijkers

Vanuit mijn achtergrond in de bestuurskunde ben ik maatschappelijk breed geïnteresseerd en betrokken. Mijn politieke motivatie komt voort vanuit het negativisme dat er hangt rondom lokale politiek. Graag neem ik de verantwoordelijkheid daar iets in te veranderen en alle kansen die onze regio biedt te helpen benutten. Met een beetje meer samenwerking en meer vertrouwen in de kracht van onze inwoners zal onze mooie gemeente nog mooier worden.

De VVD is voor mij een netwerk partij die probeert te verbinden. Goed voorbeeld is VVD Achterhoek waarin de Oude IJsselstreek samenwerkt met de afdelingen van andere VVD fracties in de regio. Daarin proberen we samen te werken en onze krachten optimaal te benutten door “niet allemaal zelf het wiel opnieuw te willen uitvinden”. De VVD is ondernemend, daadkrachtig en gelooft in de kracht van het individu. Dat betekent dat de VVD zich niet alleen inzet voor individuele vrijheden, maar ook gelijke kansen. Ondernemerschap is geen doel, maar een middel om het individu in zijn kracht te zetten. 

Wie ben ik?

Mijn naam is Rens Spijkers, geboren op 2 april 1989 te Varsseveld. Ik ben werkzaam bij Pincvision waar ik mij bezig houdt met exportdocumenten. De lokale politiek en de VVD in het bijzonder is een goede leerschool waarin ik mijzelf enorm snel kan ontwikkelen. In anderhalf jaar lidmaatschap ben ik fractie assistent in de Oude IJsselstreek, heb ik secretaris mogen zijn van VVD Achterhoek, en neem ik nu deel aan de VVD Masterclass van regio Oost om mij voor te bereiden op het raadslidmaatschap.